>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Geleneksel Gıdalar ZBB413 Seçmeli Lisans 4 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Mehmet Ufuk KASIM

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Türk beslenme kültürünü açıklar
2) Türkiyedeki geleneksel gıdaları sıralar
3) Geleneksel gıdaları yapılışını açıklar
4) Geleneksel gedaların bozulma şekillerini listeler

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Kazanımları
1             Orta Orta      
2             Orta Orta      
3             Orta Orta      
4             Orta Yüksek      

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Beslenme sosyolojisi, Türk beslenme kültürü, geleneksel tahıl ürünleri, süt ürünleri, meyve-sebze ürünleri, geleneksel içecekler, geleneksel et ürünleri, geleneksel şekerli ürünler, fermente gıdalar, geleneksel gıdaların besleyici değeri, geleneksel gıdalarda fiziksel, kimyasal ve biyolojik bozulmalar.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Kısa Sınav Notunun Başarıya Oranı

50%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

50%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte