>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Geleneksel Gıdalar | ZBB413 | Seçmeli | Lisans | 4 | Güz | 3 |
Prof. Dr. Mehmet Ufuk KASIM
1) Türk beslenme kültürünü açıklar
2) Türkiyedeki geleneksel gıdaları sıralar
3) Geleneksel gıdaları yapılışını açıklar
4) Geleneksel gedaların bozulma şekillerini listeler
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Orta | Orta | ||||||||||
2 | Orta | Orta | ||||||||||
3 | Orta | Orta | ||||||||||
4 | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Beslenme sosyolojisi, Türk beslenme kültürü, geleneksel tahıl ürünleri, süt ürünleri, meyve-sebze ürünleri, geleneksel içecekler, geleneksel et ürünleri, geleneksel şekerli ürünler, fermente gıdalar, geleneksel gıdaların besleyici değeri, geleneksel gıdalarda fiziksel, kimyasal ve biyolojik bozulmalar.
Kısa Sınav Notunun Başarıya Oranı |
50% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte