>

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş GMS101 Zorunlu Lisans 1 Güz 5

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Gastronomi ve gastronomi ile ilgili terimleri tanımlar.
2) Temel mutfak ekipman ve aletlerini sınıflandırır.
3) Mutfak yapısını ve mutfak organizasyonunu öğrenir.
4) Beslenme akımları konusunda temel bilgi sahibi olur.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Düşük Orta Orta Orta
2 Orta   Orta Orta     Orta      
3 Orta             Orta Yüksek Orta
4 Orta       Orta     Yüksek Orta  

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, gastronominin tanımı, temel kavramları, tarihçesi, mutfak ekipman ve aletleri, mutfak akımları, mutfakta hijyen ve iş akışı bilgilerini içermektedir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

20%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

80%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte