>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş | GMS101 | Zorunlu | Lisans | 1 | Güz | 5 |
Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER
1) Gastronomi ve gastronomi ile ilgili terimleri tanımlar.
2) Temel mutfak ekipman ve aletlerini sınıflandırır.
3) Mutfak yapısını ve mutfak organizasyonunu öğrenir.
4) Beslenme akımları konusunda temel bilgi sahibi olur.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Orta | Orta | Orta | |
2 | Orta | Orta | Orta | Orta | |||||||
3 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | |||||||
4 | Orta | Orta | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, gastronominin tanımı, temel kavramları, tarihçesi, mutfak ekipman ve aletleri, mutfak akımları, mutfakta hijyen ve iş akışı bilgilerini içermektedir.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
20% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
80% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte