>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomi ve Yemek Tarihi | GMS102 | Zorunlu | Lisans | 1 | Bahar | 5 |
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
1) Toplumların mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olur.
2) Toplumların mutfak kültürünü karşılaştırabilir.
3) Gıda hammaddesi ile coğrafya arasındaki ilişkiyi tanımlar.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | |
2 | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | |
3 | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, tarih öncesi çağlardan başlayarak, tüm tarihsel çağlardaki medeniyetlerin, toplumların ve ülkelerin yemek kültürleri incelenecektir.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte