>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastronomi ve Yemek Tarihi GMS102 Zorunlu Lisans 1 Bahar 5

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Toplumların mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olur.
2) Toplumların mutfak kültürünü karşılaştırabilir.
3) Gıda hammaddesi ile coğrafya arasındaki ilişkiyi tanımlar.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Düşük Yüksek Orta Yüksek
2 Orta Yüksek Düşük Orta Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek Yüksek
3 Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, tarih öncesi çağlardan başlayarak, tüm tarihsel çağlardaki medeniyetlerin, toplumların ve ülkelerin yemek kültürleri incelenecektir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte