>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Bilimi ve Teknolojisi | GMS103 | Zorunlu | Lisans | 1 | Güz | 5 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Gıda maddelerinin temel kimyasal yapılarını öğrenme
2) Gıda maddelerinin kimyasal özelliklerinin üretim, beslenme ve sağlık açısından faydalarını öğrenme
3) Üretimden tüketime kadar gıdalarda meydana gelen değişimleri bilir.
4) Gıda muhafaza koşullarını, kurallarını ve yöntemlerini bilir.
5) Gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken faktörlere dikkat eder.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | ||||||||||
2 | Düşük | Orta | |||||||||
3 | |||||||||||
4 | Orta | Orta | Yüksek | ||||||||
5 | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
BESLENMENİN TEMEL ILKELERİ
Gıda Teknolojisine Giriş, Başlıca Gıda Muhafaza Yöntemleri, Sucuk, Salam – Sosis, Pastırma Üretimi ve Çeşitleri, İçme Sütü, Yoğurt, Ayran, Dondurma, Tereyağı ve Peynir Üretimi ve Çeşitleri, Tahıl Ürünleri Üretimi, Turşu Teknolojisi, Bitkisel Yağ Teknolojisi ve Zeytin Teknolojisi.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Beyin Fırtınası
5) Bireysel Çalışma
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte