>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gıda Coğrafyası GMS104 Zorunlu Lisans 1 Bahar 4

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Yiyecek üretiminin nasıl sanayileştiğini ve küreselleştiği hakkında bilgi sahibi olmak
2) Besinler ve besinlerin hammaddelerinin dünya üzerinde dağılımını bilmek
3) Temel Kavramlar; Besin Maddeleri, Tarımı Etkileyen Doğal ve Beşeri Çevre Koşullarını bilir
4) Tarımsal ürünlerin sınıflandırmasını öğrenir. Dünyada ve Türkiye'de tarımsal ve hayvansal üretim dağılımı hakkında bilgi sahibi olur.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1   Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Düşük
2 Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Düşük Orta Orta Yüksek
3 Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek Orta
4                    

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Tarihsel bir bakış ile, sanayileşme ve sömürgecilik dahil olmak üzere bugün gıda sistemini şekillendiren kilit etkileyen faktörleri tartışıyoruz ve ardından işgücü, kalkınma ve yardım ve ticaret dahil olmak üzere mevcut küresel gıda sisteminden kaynaklanan bazı temel zorlukları tartışmaya geçeceğiz. Son olarak, farklı grupların bu zorluklara direnme ve alternatif gıda sistemleri için örgütlenme yollarını inceleyeceğiz. Ayrıca Temel kavramları öğreneceğiz; Besin Maddeleri, Tarımı Etkileyen Doğal ve Beşeri Çevre Koşullarını ve tarım ürünlerinin sınıflandırılmasını öğrenir. Özellikle dünyada ve Türkiye'de tarımsal ve hayvansal üretimin dağılımı içerikte yer almaktadır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte