>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Coğrafyası | GMS104 | Zorunlu | Lisans | 1 | Bahar | 4 |
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK
1) Yiyecek üretiminin nasıl sanayileştiğini ve küreselleştiği hakkında bilgi sahibi olmak
2) Besinler ve besinlerin hammaddelerinin dünya üzerinde dağılımını bilmek
3) Temel Kavramlar; Besin Maddeleri, Tarımı Etkileyen Doğal ve Beşeri Çevre Koşullarını bilir
4) Tarımsal ürünlerin sınıflandırmasını öğrenir. Dünyada ve Türkiye'de tarımsal ve hayvansal üretim dağılımı hakkında bilgi sahibi olur.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | ||
2 | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | |
3 | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | |
4 |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Tarihsel bir bakış ile, sanayileşme ve sömürgecilik dahil olmak üzere bugün gıda sistemini şekillendiren kilit etkileyen faktörleri tartışıyoruz ve ardından işgücü, kalkınma ve yardım ve ticaret dahil olmak üzere mevcut küresel gıda sisteminden kaynaklanan bazı temel zorlukları tartışmaya geçeceğiz. Son olarak, farklı grupların bu zorluklara direnme ve alternatif gıda sistemleri için örgütlenme yollarını inceleyeceğiz. Ayrıca Temel kavramları öğreneceğiz; Besin Maddeleri, Tarımı Etkileyen Doğal ve Beşeri Çevre Koşullarını ve tarım ürünlerinin sınıflandırılmasını öğrenir. Özellikle dünyada ve Türkiye'de tarımsal ve hayvansal üretimin dağılımı içerikte yer almaktadır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte