>

Gastronomide Etik ve Sürdürülebilirlik

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastronomide Etik ve Sürdürülebilirlik GMS201 Zorunlu Lisans 2 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Doç. Dr. Hatice GÜÇLÜ NERGİZ
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Etik ve ahlak kavramlarını tanımlar
2) Etik türlerini sınıflandırır
3) Etik kaynaklarını ve ilkelerini açıklar
4) Etik standartlarını özetler
5) Turizm işletmelerinde etik sorunları değerlendirir
6) Turizm sektöründe sürdürülebilirlik kavramını açıklar

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Yüksek   Yüksek
2 Yüksek Orta Yüksek Düşük Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek
3 Yüksek Orta Yüksek   Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta
4 Yüksek Orta Orta Düşük Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Yüksek
5 Yüksek Orta Yüksek   Orta Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek
6 Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Genel Turizm

Dersin İçeriği

1. Ahlak felsefesinin tarihsel gelişimi 2. Etik ve ahlak kavramı 3. Etik türleri 4. Temel etik ilkeleri 5. Etik kaynakları 6. Etik standartları 7. Dünya Turizm Örgütü'nün belirlediği etik standartları 8. Yiyecek- içecek işletmelerinde etik sorunlar 9. Sürdürülebilirlik kavramı 10. Sürdürülebilirlik uygulamaları 11. Sürdürülebilirlik politikaları 12. Gastronomide kaynaklarda etik konular 13. Gastronomide kaynakların sürdürülebilir kullanımı 14. Gıdada küresel çevre sorunları

Haftalık Ders İzlencesi

1) Ahlak felsefesinin tarihsel gelişimi
2) Etik ve ahlak kavramı
3) Etik ve ahlak kavramları
4) Etik türleri
5) Etik ilkeleri
6) Etik kaynakları
7) etik kaynakları
8) Ara sınav/Değerlendirme
9) Etik standartları
10) Dünya Turizm Örgütü Etik Standartları
11) Gastronomide kaynakların sürdürülebilir kullanımı
12) Yiyecek içecek işletmelerinde etik sorunlar
13) Sürdürülebilirlik kavramı
14) Sürdürülebilirlik uygulamaları
15) Gastronomide etik konular
16) Yarıyıl sonu sınavı

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte