>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomide Etik ve Sürdürülebilirlik | GMS201 | Zorunlu | Lisans | 2 | Güz | 6 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Doç. Dr. Hatice GÜÇLÜ NERGİZ
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
1) Etik ve ahlak kavramlarını tanımlar
2) Etik türlerini sınıflandırır
3) Etik kaynaklarını ve ilkelerini açıklar
4) Etik standartlarını özetler
5) Turizm işletmelerinde etik sorunları değerlendirir
6) Turizm sektöründe sürdürülebilirlik kavramını açıklar
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Yüksek | ||
2 | Yüksek | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | |
3 | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | ||
4 | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | |
5 | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | ||
6 | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
Genel Turizm
1. Ahlak felsefesinin tarihsel gelişimi 2. Etik ve ahlak kavramı 3. Etik türleri 4. Temel etik ilkeleri 5. Etik kaynakları 6. Etik standartları 7. Dünya Turizm Örgütü'nün belirlediği etik standartları 8. Yiyecek- içecek işletmelerinde etik sorunlar 9. Sürdürülebilirlik kavramı 10. Sürdürülebilirlik uygulamaları 11. Sürdürülebilirlik politikaları 12. Gastronomide kaynaklarda etik konular 13. Gastronomide kaynakların sürdürülebilir kullanımı 14. Gıdada küresel çevre sorunları
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte