>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Mevzuatı | GMS203 | Zorunlu | Lisans | 2 | Güz | 5 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK
1) Gıda Mevzuatı ve hazırlanma gerekçeleri, Gıda Mevzuatının temel prensipleri ve Gıda Ürünleri Kodeksleri bilgi sahibi olur.
2) Türk Gıda Kanunu hakkında bilgi sahibi olur
3) Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğini öğrenir
4) Tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları sistemi: uygulanması, izlenmesi, dokümantasyon bilgi sahibi olur.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | |
2 | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | |
3 | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | |
4 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Gıdaların üretimi, tüketimi ve denetlenmesine ilişkin yasal düzenlemeler, gıda üretim ve satış yerlerinin açılması, çalışması ve denetlenmesine ilişkin mevzuat, Türk gıda kodeksi,
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
20% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
80% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte