>

Yiyecek-içecek İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Yiyecek-içecek İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon GMS207 Zorunlu Lisans 2 Güz 5

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Banu Saadet ÜNSAL AKBIYIK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Yönetimin tarihini tartışır
2) Yönetimin fonksiyonlarını açıklar
3) Yiyecek içecek işletmeleri yönetimine özel gerekleri tartışır.
4) Yönetimin temel kavramlarını açıklar

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1   Yüksek                
2           Orta        
3           Orta        
4   Orta     Orta          

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Yok

Dersin İçeriği

Yönetimin tarihi, yönetimin fonksiyonları

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte