>

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri I

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri I GMS205 Zorunlu Lisans 2 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Standart reçete hazırlama tekniklerini kavrayabilmek.
2) Yiyecek maddelerinin besin değerlerini bilir.
3) Yiyecekleri besin değerlerine göre pişirebilir.
4) Pişirme ve doğrama tekniklerini etkin bir şekilde uygular.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1   Orta Düşük Orta Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek
2 Orta Düşük Orta Orta Orta Orta Orta Orta Yüksek Orta
3 Orta   Düşük   Orta Orta Orta Orta Düşük Yüksek
4 Orta Düşük Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Orta  

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, temel mutfak bilgileri, besin işleme ve saklama, doğrama yöntemleri, pişirme yöntemleri, ana ve türev soslar, çorbaları hazırlama ve kullanma tekniklerini, etler ve sebzeler,i pişirme teknikleri konularını içermektedir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte