>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri I | GMS205 | Zorunlu | Lisans | 2 | Güz | 6 |
Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
1) Standart reçete hazırlama tekniklerini kavrayabilmek.
2) Yiyecek maddelerinin besin değerlerini bilir.
3) Yiyecekleri besin değerlerine göre pişirebilir.
4) Pişirme ve doğrama tekniklerini etkin bir şekilde uygular.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Düşük | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | ||
2 | Orta | Düşük | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | |
3 | Orta | Düşük | Orta | Orta | Orta | Orta | Düşük | Yüksek | |||
4 | Orta | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, temel mutfak bilgileri, besin işleme ve saklama, doğrama yöntemleri, pişirme yöntemleri, ana ve türev soslar, çorbaları hazırlama ve kullanma tekniklerini, etler ve sebzeler,i pişirme teknikleri konularını içermektedir.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte