>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Tahıl Ürünleri Teknolojisi GMS204 Zorunlu Lisans 2 Bahar 5

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) tahıl ürünlerini öğrenir
2) makarna, kek, kraker, bisküvi ve kahvaltılık gevrek üretim metotlarını biliir
3) Hububatların depolanması için gerekli koşulların sağlanmasını kavrayabilme
4) Hububat ürünlerinin(ekmek, makarna, bisküvi vb.) teknolojik üretim temellerini kavrayabilme

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta             Orta Orta Orta
2 Orta   Orta Orta Orta          
3 Orta                  
4 Orta                 Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Makarna, bisküvi, kraker, kek ve kahvaltılık tahıl üretim teknolojileri ile ilgili bilgi vermek

Haftalık Ders İzlencesi

1) Hububatın tanımı, önemi Dünyada ve Türkiye’de hububat üretim, tüketim ve ticareti
2) Hububat çeşitleri (arpa, çavdar, yulaf, mısır, çeltik vb.) ve özellikleri-1
3) Hububat çeşitleri (arpa, çavdar, yulaf, mısır, çeltik vb.) ve özellikleri-2
4) Hububatların kalitesini belirlemede kullanılan Botanik, Tarımsal, Fiziksel ve Teknolojik özellikler
5) Un ve irmik üretimi
6) Öğütme teknolojisi
7) Öğütme teknolojisi-2
8) Un ve irmik üretimi
9) MİDTERM EXAM
10) Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Un ve İrmik Tebliğleri
11) Ekmek kalitesine etki eden etmenler
12) Ekmek üretim teknolojisi
13) Ekmek katkı maddeleri ve kullanımları
14) Makarna üretim teknolojisi
15) Bisküvi üretim teknolojisi
16) Ekstrüde hububat ürünleri

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Soru-Cevap
4) Soru-Cevap
5) Soru-Cevap
6) Soru-Cevap
7) Tartışma


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte