>

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri II

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri II GMS206 Zorunlu Lisans 2 Bahar 6

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Şef olmanın genel prensiplerini bilir.
2) Mutfak araç ve gereçlerini kullanma becerisi kazanır.
3) Temel pişirme yöntemlerini tanır.
4) Sıcak - soğuk yemek uygulamaları ve sunumunu detaylı olarak öğrenir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Düşük Düşük Orta Orta Orta Orta Yüksek Orta Yüksek
2 Yüksek Düşük Düşük Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek
3 Yüksek Düşük Düşük Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
4 Yüksek Düşük Düşük Yüksek Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, reçetelerin zamanlama açısından etkili kullanımı vurgu yaparak, gıdaların hazırlanması, uygun pişirme tekniği seçimi ve gıdaların pişirilmesinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte