>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri II | GMS206 | Zorunlu | Lisans | 2 | Bahar | 6 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
1) Şef olmanın genel prensiplerini bilir.
2) Mutfak araç ve gereçlerini kullanma becerisi kazanır.
3) Temel pişirme yöntemlerini tanır.
4) Sıcak - soğuk yemek uygulamaları ve sunumunu detaylı olarak öğrenir.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Yüksek | Düşük | Düşük | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | |
2 | Yüksek | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | |
3 | Yüksek | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, reçetelerin zamanlama açısından etkili kullanımı vurgu yaparak, gıdaların hazırlanması, uygun pişirme tekniği seçimi ve gıdaların pişirilmesinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte