>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Mutfak Uygulamaları I GMS301 Zorunlu Lisans 3 Güz 4

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Mutfaktaki tüm araç ve gereçlerle, ürün uygulamaları gereksinimlerini kavrar.
2) Standart reçetelerin doğrultusunda ön hazırlığın ve pişirme öncesi işlemlerin hazırlığını sağlar.
3) Mutfakta yaşanabilecek kazalara ilişkin ilkyardım yapar.
4) Gıda güvenliğine ilişkin önlemleri alır.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1   Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta Yüksek
2 Yüksek Orta Düşük Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek
3 Orta Orta Yüksek Orta Düşük Orta Orta Düşük Orta Yüksek
4 Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta Yüksek Orta Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, mutfak malzemelerinin kullanımını uygulamalı olarak kavratmak ve sağlıklı beslenme, hijyen kurallarına uygun yiyecek ürün hazırlama pratiğini kazandırmayı amaçlamaktadır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte