>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Mutfak Uygulamaları I | GMS301 | Zorunlu | Lisans | 3 | Güz | 4 |
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK
1) Mutfaktaki tüm araç ve gereçlerle, ürün uygulamaları gereksinimlerini kavrar.
2) Standart reçetelerin doğrultusunda ön hazırlığın ve pişirme öncesi işlemlerin hazırlığını sağlar.
3) Mutfakta yaşanabilecek kazalara ilişkin ilkyardım yapar.
4) Gıda güvenliğine ilişkin önlemleri alır.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | ||
2 | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | |
3 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | |
4 | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, mutfak malzemelerinin kullanımını uygulamalı olarak kavratmak ve sağlıklı beslenme, hijyen kurallarına uygun yiyecek ürün hazırlama pratiğini kazandırmayı amaçlamaktadır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte