>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Temel Pastacılık GMS309 Seçmeli Lisans 3 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Emrah ÖZKUL
Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Pastacılık teknikleri hakkında tartışabilir.
2) Kullanılan malzeme ve reçeteye göre doğru üretim tekniklerini saptar.
3) Pasta ve tatlı ürünleri üzerinde düzenleme gerçekleştirir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1   Düşük Düşük   Orta Orta Orta Düşük Orta Orta
2 Düşük   Düşük Düşük Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek
3 Düşük   Düşük Düşük Orta Orta Orta Orta Orta Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu dersin içeriği pastane yönetimi, hamur tipleri, tatlı çeşitleri ve pasta yapımıdır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte