>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları | GMS311 | Seçmeli | Lisans | 3 | Güz | 6 |
1) Türk mutfağının tarihsel gelişimini açıklayabilecektir.
2) Çeşitli dönemlerdeki Türk mutfağının gelenek ve alışkanlıklarını kavrayabilecektir.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | |||
2 | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Yerel, Anadolu ve Türk mutfağı üzerinde çalışılacak, tarihi geçmişi, bugüne kadar insanlığa katkıları, besin türleri, yemek kültürleri, hizmet ve servis anlayışı, hijyen kavramları, tat beklentileri değerlendirilecek, yapılacak araştımalar ışığında farklı menüler hazırlanarak hem bu yiyeceklerin üretiminde, hem de tadımında bilgi ve tecrübe sahibi olunulacaktır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte