>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Yöresel Mutfaklar GMS315 Seçmeli Lisans 3 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Türk mutfak kültürü hakkında genel bilgi sahibi olur.
2) Türkiye’nin farklı bölgelerinde üretilen yemeklerin kültürlerini ve reçetelerini öğrenir.
3) Türkiye’nin farklı bölgelerinde üretilen yemeklerin reçetelerinin uygulamasını yapabilir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1   Düşük Düşük Orta Yüksek Düşük Orta Düşük Orta  
2 Orta Düşük Düşük Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Yüksek
3 Orta Düşük Düşük Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, Türk mutfak kültürü, yöresel mutfaklar kavramı, Marmara mutfağı, Doğu Anadolu mutfağı, İç Anadolu mutfağı, Güneydoğu Anadolu mutfağı, Akdeniz mutfağı, Ege mutfağı, Karadeniz mutfağı genel özellikleri ve örnek menü reçetelerinin uygulanması konularını kapsamaktadır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte