>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Yöresel Mutfaklar | GMS315 | Seçmeli | Lisans | 3 | Güz | 6 |
Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER
1) Türk mutfak kültürü hakkında genel bilgi sahibi olur.
2) Türkiye’nin farklı bölgelerinde üretilen yemeklerin kültürlerini ve reçetelerini öğrenir.
3) Türkiye’nin farklı bölgelerinde üretilen yemeklerin reçetelerinin uygulamasını yapabilir.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Düşük | Orta | |||
2 | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | |
3 | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, Türk mutfak kültürü, yöresel mutfaklar kavramı, Marmara mutfağı, Doğu Anadolu mutfağı, İç Anadolu mutfağı, Güneydoğu Anadolu mutfağı, Akdeniz mutfağı, Ege mutfağı, Karadeniz mutfağı genel özellikleri ve örnek menü reçetelerinin uygulanması konularını kapsamaktadır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte