>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Restoran İşletmeciliği GMS307 Seçmeli Lisans 3 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Selda UCA

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Kafe ve barları tanımlar ve sınıflandırır
2) Kuruluş yeri seçimiyle ilgili faktörleri bilir
3) Planlama, restoran dekorasyonu ve kullanılan araç gereçlerle ilgili bilgi sahibi olur
4) Pazarlama ve yönetim süreçlerini açıklar

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
2 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
3 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
4 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu dersin içeriği; restoran işletmeciliğine giriş, restoranların özellikleri ve sınıflandırılması, kuruluş yeri seçimi, işletmecilik ve pazarlama uygulamalarından oluşmaktadır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte