>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Yemek, Kültür ve Toplum GMS313 Seçmeli Lisans 3 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Yemek kültürü kavramını açıklayacak.
2) Yemek kültürünün gelişimini tartışacak.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Düşük Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta
2   Orta Düşük Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, kültür ve yemek kültürü, tarih öncesi çağlarda yemek kültürü, tarihi çağlarda yemek kültürü, sanat ve yemek kültürü, din ve yemek kültürü, yemeğin toplumsal işlevleri, gelecekte yemek kültürü konularını içermektedir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte