>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Mutfak Uygulamaları II | GMS302 | Zorunlu | Lisans | 3 | Bahar | 4 |
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK
1) Standart reçetelerin doğrultusunda ön hazırlığın ve pişirme öncesi işlemlerin hazırlığını sağlar.
2) Gıda güvenliğine ilişkin önlemleri alır.
3) Gıdaların işlenilmesi, yemeğe hazırlanılması, pişirilmesi, sunumu ve saklanmasına ilişkin bilgi ve becerilere sahip olur.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | ||
2 | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | |
3 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, mutfak malzemelerinin kullanımını uygulamalı olarak kavratmak ve sağlıklı beslenme, hijyen kurallarına uygun yiyecek ürün hazırlama pratiğini kazandırmayı amaçlamaktadır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte