>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Mutfak Uygulamaları II GMS302 Zorunlu Lisans 3 Bahar 4

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Standart reçetelerin doğrultusunda ön hazırlığın ve pişirme öncesi işlemlerin hazırlığını sağlar.
2) Gıda güvenliğine ilişkin önlemleri alır.
3) Gıdaların işlenilmesi, yemeğe hazırlanılması, pişirilmesi, sunumu ve saklanmasına ilişkin bilgi ve becerilere sahip olur.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1   Orta Yüksek Düşük Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta
2 Orta Orta Yüksek Yüksek Düşük Orta Yüksek Orta Orta Yüksek
3 Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Düşük Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, mutfak malzemelerinin kullanımını uygulamalı olarak kavratmak ve sağlıklı beslenme, hijyen kurallarına uygun yiyecek ürün hazırlama pratiğini kazandırmayı amaçlamaktadır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte