>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Diyet Mutfağı GMS306 Seçmeli Lisans 3 Bahar 6

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Sağlıklı beslenme kurallarını öğretmek.
2) Diyet planlama ilkelerini öğretmek
3) Diyet mutfağının hazırlanması ve sunumu
4) Beslenmenin önemi

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta     Orta   Orta Yüksek      
2 Orta Orta Orta Orta Orta Orta   Orta    
3 Düşük                  
4 Orta       Orta   Orta     Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Beslenmenin Temel İlkeleri

Dersin İçeriği

Endüstriyel yiyecek üretim sektörünün varlık gösterdiği bir alan da sağlık sektörüdür. Öğrenciler beslenme, diyetetik ve hijyen unsurlarının çok öne çıktığı bir alan olan ve hem istihdam, hem de süreklilik açısından önem taşıyan bu sektörde yatırım yönetimi imkanını bulacaklardır.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Diyet beslenme
2) Diet beslenme tarzı
3) Diyet mutfağına genel bakış
4) Diyet mutfağında kullanılan materyaller
5) Sunum ve hazırlama-1
6) Sunum ve hazırlama-2
7) Sunum ve hazrılama-3
8) Sunum ve hazırlama-4
9) Ara sınav
10) Composition of Foods and Food-related Definitions
11) İnsan vücudunun yapısı ve beslenme
12) Diyet yemekleri hazırlama teknik ve ilkeleri
13) Diyet yemekleri hazırlama teknik ve ilkeleri-2
14) Diyet menü hazırlama
15) Özel beslenme amaçlı yemek hazırlama

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ödev Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte