>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Yemek Stilistliği GMS322 Seçmeli Lisans 3 Bahar 6

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Yemek fotoğrafçılığının özelgereksinimlerini kavrayabilir.
2) Küçük objelerin fotoğraflanabilmesi için gerekli ışık ayarlarını yapabilir.
3) Yemek fotoğrafının kullanım alanlarını ve işlevlerini açıklayabilir.
4) Doğru pozlama kavramını ışığa duyarlı yüzey, ışığa duyarlılık, ışık ölçümü ve ışığın nitelikleri çerçevesinde açıklayabilecektir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Orta Orta Düşük Orta   Düşük      
2 Yüksek     Orta   Orta     Orta Orta
3 Orta   Orta     Orta       Orta
4 Orta     Yüksek Yüksek       Yüksek  

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, Temel tasarım ilkeleri doğrultusunda tabak hazırlama, süsleme ve dekore etme, Yemek fotoğrafçılığına ilişkin temel bilgi ve becerileri kapsamaktadır.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Yemek fotoğrafçılığına giriş
2) Fotoğraf makinesinin tanıtımı ve özellikleri
3) Kamera ayarları-1
4) Kamera ayarları-2
5) Efektler
6) Fotoğrafta sanatsal yaklaşımlar
7) Fotoğrafta sanatsal yaklaşımlar
8) Yemek tarifesi malzemeleri
9) ARA SINAV
10) Yemek fotoğrafçasında kamera ve ışık ayarları
11) Yemek gününde: Kompozisyon 1
12) Yemek tarifleri: Kompozisyon 2
13) Yemek gününde: Kompozisyon 3
14) İç mekanlarda yemek odasında
15) Dış mekanlarda yemek tarifleri

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Gösteri


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ödev Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte