>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Osmanlı Mutfağı GMS310 Seçmeli Lisans 3 Bahar 6

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Osmanlı mutfağının beslenme, yiyecek hazırlama ve tüketim alışkanlıklarını öğrenir
2) Osmanlı mutfak kültürünü araştırmak
3) Osmanlı saray mutfağında üretilen yemekler hakkında bilgi sahibi olur.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Düşük Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek
2 Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Düşük Yüksek Orta Orta Yüksek
3 Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta Düşük Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Tarihte Osmanlı Devletinin hükümran olduğu coğrafyadaki mutfaklar üzerinde çalışılacak, geçmişi, bugüne kadar insanlığa katkıları, besin türleri, yemek kültürleri, hizmet ve servis anlayışı, hijyen kavramları, tat beklentileri değerlendirilecek, yapılacak araştımalar ışığında farklı menüler hazırlanarak hem üretiminde, hem de tadılarak bilgi ve tecrübe sahibi olunulacaktır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte