>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Osmanlı Mutfağı | GMS310 | Seçmeli | Lisans | 3 | Bahar | 6 |
Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK
1) Osmanlı mutfağının beslenme, yiyecek hazırlama ve tüketim alışkanlıklarını öğrenir
2) Osmanlı mutfak kültürünü araştırmak
3) Osmanlı saray mutfağında üretilen yemekler hakkında bilgi sahibi olur.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | |
2 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | |
3 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Düşük | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Tarihte Osmanlı Devletinin hükümran olduğu coğrafyadaki mutfaklar üzerinde çalışılacak, geçmişi, bugüne kadar insanlığa katkıları, besin türleri, yemek kültürleri, hizmet ve servis anlayışı, hijyen kavramları, tat beklentileri değerlendirilecek, yapılacak araştımalar ışığında farklı menüler hazırlanarak hem üretiminde, hem de tadılarak bilgi ve tecrübe sahibi olunulacaktır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte