>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Mutfak Uygulamaları III GMS401 Zorunlu Lisans 4 Güz 4

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Sanat, tasarım ve yönetimsel uygulama esaslarını gözeten menüleri anlar ve bunları hazırlar
2) Mutfakta güvenlik ve hijyen esaslarını gözetir
3) Yönetimsel kısıtların menü ve şefleri ne şekilde etkileyebileceğini bilir.
4) A la Carte yemek servisi içeriklerini ugulamalı gösterir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1   Orta Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta
2 Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Düşük Orta Yüksek Orta Orta
3 Orta Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek Orta Orta Düşük Yüksek
4 Yüksek Orta Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta Orta Düşük Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, gıdaların hazırlanması, uygun pişirme tekniği seçimi, gıdaların pişirilmesi ve mevcut uygulama becerilerinin kapsamının reçete geliştirme ile artırılması konularını içermektedir.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte