>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomide Duyusal Analiz | GMS413 | Seçmeli | Lisans | 4 | Güz | 6 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Farklı formülasyonlarla hazırlanan gıdaların duyusal özelliklerindeki farklılıkları ortaya koyar.
2) Yeni ürün geliştirmede uygun gıda formülasyonlarını seçerken duyusal analiz uygular.
3) Duyusal analiz yapabilmek
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Yüksek | |||||||||
2 | Orta | Yüksek | |||||||||
3 | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Yiyecek içecek sektöründe özgünlüğün önemi, spesiyal ürünler, gereklilikler, Çeşitli spesiyallerin elde edilebilmesi amacıyla yapılacak çalışmalar, gıda kalite karakteristikleri.Duyusal değerlendirme, tanımlar, önemi, gıda sanayi ve yiyecek içecek işletmelerinde kullanım amaçları. Duyusal değerlendirme panel odası, ürün ve panel kontrolleri, panelist seçimiDuyusal değerlendirmede kullanılan skalalar, lezzet profili diyagramlarının oluşturulmasıDoku profili analizi, duyusal testlerin tüketici tercih çalışmalarında kulanılması. Yiyecek içecek işletmelerinde duyusal değerlendirme programına bir örnek.Uygulama;Panelistlerin temel tatlara ilişkin duyusal eşiklerinin belirlemesi
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte