>

Dünya Mutfaklarında Yeni Eğilimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Dünya Mutfaklarında Yeni Eğilimler GMS409 Seçmeli Lisans 4 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Özgür ERGÜN

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Dünya mutfaklarındaki yeni trendleri araştırır
2) yeni denemelerin nasıl oluştuğunu ve hangi yöne doğru ilerlediğini gözlemleyecek

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta
2 Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Yiyecek ve içecek dünyası geçmişten gelen geleneksel değerlerine sahip çıkmasının yanısıra, dünyadaki değişimlerden etkilendiği sürece yeni eğilimler peşinde koşmaya da devam edecektir. Öğrenciler ananevi uygulamaların ve tatların yanısıra, yeni denemelerin nasıl oluştuğunu ve hangi yöne doğru ilerlediğini gözlemleyecek ve yorumlayacaklardır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte