>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Baharat ve Kahve Kültürü GMS405 Seçmeli Lisans 4 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Alican AKÇİÇEK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Baharatın, birbiriyle uyumlu ve doğru kullanımını açıklar
2) Yeni tekniklerle kahve hazırlama hususunda fikir yürütür
3) Baharatları ve kahveleri tanır.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Orta
2 Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Orta
3 Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Baharat ve ıtırlı bitkilerin tanıtılması, Baharatın kullanım alanları ve birbirleriyle uyumu, Kahve kültüründe kullanılan araç-gereçler, Dünyada kahvenin yapılış biçimleri, Kahve yetiştirilen bölgeler ve yetiştirildiği bölgelere göre kahve

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

30%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

70%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte