>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Beslenmenin Temel İlkeleri | TUF102 | Zorunlu | Lisans | 1 | Bahar | 6 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Beslenme ile ilgili kavramları açıklar
2) Beslenmenin tanımını yapar. Besinler ve besin öğelerini açıklar.
3) Yeterli ve dengeli beslenme konusunu açıklar.
4) Besin öğelerinin gruplandırılması hakkındaki fikirlerini açıklar.
5) Organik Besin Öğeleri ile ilgili bilgi sahibi olur. İnorganik Besin Öğeleri hakkında bilgi sahibi olur.
6) Başlıca yiyecek gruplarını açıklar.
7) Beslenme ile ilişkili hastalıklar bilir
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Yüksek | ||||||||||
2 | |||||||||||
3 | Yüksek | ||||||||||
4 | |||||||||||
5 | |||||||||||
6 | |||||||||||
7 |
Yüz Yüze
Yok
Gıda Güvenliği ve Hijyen
Beslenme ve Günümüz Beslenme Eğilimleri, Beslenmenin Önemi, Besin Enerji Değerleri, Başlıca Besin Grupları, Özel Durumlarda Beslenme
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Beyin Fırtınası
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte