>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
2. Yabancı Dil Fransızca III TUF401 Seçmeli Lisans 4 Güz 4

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
Öğr. Gör. Permin MALÇOK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Gastronomi ile ilgili terimleri öğrenir.
2) Kendisi ve çevresi ile ilgili ileri düzeyde temel kelimeleri anlar.
3) Gıda çeşitlerini, yemek tarifleri ve menü hazırlamayı bilir

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta
2 Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta
3 Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Ricalar, istekleri ifade etme, yazılı bildiriler, telefon duyuruları, kıyafetler, hoşa giden gitmeyen şeyler, tercihleri sorma, yardım ve nasihat rica etme, tarihsel veriler, şahıslar ve olaylar hakkında konuşma, randevuyu yazılı olarak red ya da kabul etme, davetiyeyi okuma ve yazma, bayramlar. Gastronomi bölümüne yönelik uygulamalar

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Fransızca

Mesleki Uygulama

İstenmemekte