>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi TUR309 Seçmeli Lisans 3 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Mutfak yönetiminde verimliliği etkileyen faktörleri açıklayabilecektir.
2) Temel mutfak üretim bilgisi uygulamalarını açıklayabilecektir.
3) Mutfağın diğer departmanlar ile ilişkisini açıklayabilecektir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta
2   Orta Orta   Orta Orta Düşük
3 Orta   Orta Orta Orta Orta Düşük

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, mutfak yönetim süreçlerini, mutfağın planlanması ve kurulumu, mutfak organizasyonu ve çalışma alanları, temel mutfak üretim bilgisi, mutfakta kullanılan araç ve gereçleri, mutfak güvenliği, mutfakta temizlik, sağlık, hijyen ve gıda güvenlik sistemleri, standart reçeteler ve maliyet kontrolü ile ilgili konuları içermektedir.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Mutfağın Tarihsel Gelişimi
2) Günümüzde yemeklerin toplumsal işlevi
3) Mutfak Yönetimi
4) Mutfak Yönetiminde Verimliliği Etkileyen Faktörler
5) Mutfağın Diğer Departmanlarla Olan İlişkileri
6) Mutfağın Planlanması ve Kurulumu
7) Mutfağın Bölümleri ve Çalışma Alanları
8) Mutfak Organizasyonu
9) Ara Sınav
10) Ara Sınav
11) Mutfakta Kullanılan Ekipman ve Araç Gereçler
12) Mutfakta Hijyen ve Sanitasyon
13) Mutfakta Sağlık Sistemleri
14) Mutfakta Güvenlik Sistemleri
15) Standart Reçeteler ve Maliyet Kontrolü
16) Standart Reçeteler ve Maliyet Kontrolü

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

20%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

80%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte