>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Mutfak Hizmetleri Yönetimi | TUR309 | Seçmeli | Lisans | 3 | Güz | 6 |
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
1) Mutfak yönetiminde verimliliği etkileyen faktörleri açıklayabilecektir.
2) Temel mutfak üretim bilgisi uygulamalarını açıklayabilecektir.
3) Mutfağın diğer departmanlar ile ilişkisini açıklayabilecektir.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | |
2 | Orta | Orta | Orta | Orta | Düşük | |||
3 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, mutfak yönetim süreçlerini, mutfağın planlanması ve kurulumu, mutfak organizasyonu ve çalışma alanları, temel mutfak üretim bilgisi, mutfakta kullanılan araç ve gereçleri, mutfak güvenliği, mutfakta temizlik, sağlık, hijyen ve gıda güvenlik sistemleri, standart reçeteler ve maliyet kontrolü ile ilgili konuları içermektedir.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
20% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
80% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte