>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Yiyecek İçecek Servis Teknikleri | TOP104 | Zorunlu | Önlisans | 1 | Bahar | 2 |
Doç. Dr. Ömür ALYAKUT
1) Yiyecek-içecek işletmelerini tanımlar, kapsamını bilir, öneminin farkındadır, özelliklerini bilir.
2) Yiyecek işletmelerinin örgüt yapılarını, yönetici ve işgörenlerin görev ve sorumluluklarını bilir. Kuruluş yeri seçilmesinin önemini, yiyecek işletmelerinin dizayn edilmesini bilir.
3) Yiyecek işletmelerinin finansmanını, yiyecek işletmelerinde etkinlik, verimlilik ve rasyonelliği bilir.
4) Konaklama işletmelerinde yiyecek sunumunun özelliklerini, organizasyonunu ve işleyişini bilir.
5) Restoran işletmelerinin kuruluşu, özellikleri, çeşitleri, sınıflandırılması, örgüt yapısı ve verimlilik ilkelerini bilir.
6) Kantin ve kafeteryaların çeşitlerini, özelliklerini, örgüt yapısını, verimlilik ilkelerini bilir.
7) Catering firmalarının gelişimini organizasyonunu, işleyişini; ziyafet etkinliklerinin önemini, kapsamını, örgüt yapısını, verimlilik ilkelerini bilir.
8) Dönem boyunca öğrendiklerinin anlamlı bir tekrarını yapabildiği başarılı bir vize sınavı geçirir.
9) Yiyecek işletmelerinde mönü planlama ve pazarlamanın yeri ve önemini bilir.
10) Yiyecek işletmesinde ön hazırlığın öneminin farkındadır, ön hazırlık yapabilir.
11) Yiyecek işletmelerinde kullanılan araç ve gereçlerin adını, özelliklerini, kullanım bilgisini, temizliğini ve saklanmasını bilir.
12) Kuver çeşitlerini, kuver hazırlarken dikkat edilecek konuları bilir, kuver atabilir.
13) Kahvaltı çeşitlerini ve içeriklerini bilir. Kahvaltı servisini yapabilir. Oda servisinin önemini, kapsamını, örgüt yapısını ve nasıl yapıldığını bilir.
14) Yiyecek işletmelerinde koşulsuz müşteri memnuniyetinin öneminin farkındadır, gereğini yerine getirebilir.
15) Dünyada ve ülkemizdeki yiyecek ve içecek işletmeleriyle ilgili haberleri bilgilerinin ışığında değerlendirebilir.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||||||||
1 | Düşük | Düşük | Yüksek | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Düşük | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
2 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
5 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
6 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
7 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
8 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
9 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
10 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
11 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
12 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
13 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
14 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
15 | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Yiyecek,içecek işletmelerinin örgütlenmesi, dizaynı, servis bölümünün yeri, önemi ve tanımı, restoranın genel havası, mutfağın planlanması, mönü planlaması, satış teknikleri, yiyecek ve içecek satın alınması ve tesellümü, yoğun saatlerde servise konsantre olabilmek, müşteri sağlığının korunması, müşterinin talep, istek ve duygularının dikkate alınması :müşteri memnuniyeti
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Grup Çalışması
Ödev Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte