>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Mutfak Hizmetleri | TOP119 | Zorunlu | Önlisans | 1 | Güz | 3 |
Doç. Dr. Ömür ALYAKUT
1) Öğrenciler,Mutfak kavramını bilir.Mutfakların önemini kavrar.Mutfakta verimliliği açıklar.
2) Mutfakların fiziki özelliklerini açıklar.Mutfaklarda çalışma alanlarını kavrar.
3) Mutfak planlarını kavrar.Mutfak planlarının farklarını açıklar.
4) Mutfak personelini tanır.Mutfak personelinin görev ve sorumluluklarını bilir.
5) Mutfak ekipmanlarını tanır ve kullanır.
6) Mutfakta güvenlik tedbirlerini alır.İlkyardım uygular.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | ||
2 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | |
3 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | |
4 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | |
5 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | |
6 | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Mutfak bilgisi, mutfak ekipmanları, mutfakta temizlik ve sağlık, gıdaları uzun ve kısa süreli koruma yöntemleri oluşturmaktadır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte