>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Mutfak Hizmetleri TOP119 Zorunlu Önlisans 1 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Ömür ALYAKUT

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Öğrenciler,Mutfak kavramını bilir.Mutfakların önemini kavrar.Mutfakta verimliliği açıklar.
2) Mutfakların fiziki özelliklerini açıklar.Mutfaklarda çalışma alanlarını kavrar.
3) Mutfak planlarını kavrar.Mutfak planlarının farklarını açıklar.
4) Mutfak personelini tanır.Mutfak personelinin görev ve sorumluluklarını bilir.
5) Mutfak ekipmanlarını tanır ve kullanır.
6) Mutfakta güvenlik tedbirlerini alır.İlkyardım uygular.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Öğrenme Kazanımları
1   Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek
2 Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek
3 Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Orta Yüksek
4 Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Orta
5 Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Orta Orta
6 Yüksek Orta Orta Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Mutfak bilgisi, mutfak ekipmanları, mutfakta temizlik ve sağlık, gıdaları uzun ve kısa süreli koruma yöntemleri oluşturmaktadır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte