>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama | TOP121 | Zorunlu | Önlisans | 1 | Güz | 3 |
Doç. Dr. Ömür ALYAKUT
1) Öğrenciler, beslenme ve sağlık ilişkisini kavrar.
2) Öğrenciler, organik ve inorganik besin öğelerini açıklar. Karbonhidratları, proteinleri, lipidleri kavrar ve özelliklerini bilir.
3) Vitaminleri sınıflandırır ve yağda ve suda eriyen eriyen vitaminlerin özelliklerini kavrar.
4) Su ve mineralleri tanır ve önemini kavrar.
5) Enerji metabolizmasını kavrar. Enerjinin önemini açıklar.
6) Öğrenciler, besin gruplarını kavrar ve önemini açıklar. Yemek gruplarını kavrar.
7) Günlük yemek planlar. Mönüyü tanımlar ve özelliklerini bilir. Müşterilerin sosyal-ekonomik ve özel durumlarına göre mönü planlar. Mönülere uygun standart reçeteler hazırlar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||
2 | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | |
3 | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
5 | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
6 | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | |
7 | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, Hijyen bilgisi ve önemi, mikroorganizmaların sınıflandırılmasıve gelişme ortamları, mikroorganizmaların neden oldukları hastalıklar ve korunmak için alınacak tedbirler. Besin, bina, ekipman ve personel hijyen kuralları oluşturmaktadır, gibi konuları içerir.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte