>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri TOP247 Seçmeli Önlisans 2 Güz 4

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Ömür ALYAKUT

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Makarna ve soslarını kavrar ve uygular.
2) Tahıllar ve kuru baklagilleri kavrar, pişirme tekniklerini bilir ve uygular.
3) Hamur işleri tekniklerini kavrar ve uygular.
4) Süt ve ürünlerinin pişirme tekniklerini bilir ve uygular.
5) Sebze ve meyve pişirme tekniklerini kavrar ve uygular.Sebze ve patates garnitürlerini hazırlar.
6) Standart yemek tarifesine uygun yemek hazırlamasını bilir ve uygular.Yiyecek süsleme ve sunumu tekniklerini kavrar ve uygular.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek
2 Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Orta Orta
3 Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek
4 Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Orta
5 Orta Orta Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta Yüksek
6 Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Yiyecek hazırlama teknikleri, standart pişirme yöntemleri, standart yemek kalitesine uygun yiyecek hazırlama, yiyecek süsleme ve sunumunu yapmaktır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte