>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri | TOP247 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Güz | 4 |
Doç. Dr. Ömür ALYAKUT
1) Makarna ve soslarını kavrar ve uygular.
2) Tahıllar ve kuru baklagilleri kavrar, pişirme tekniklerini bilir ve uygular.
3) Hamur işleri tekniklerini kavrar ve uygular.
4) Süt ve ürünlerinin pişirme tekniklerini bilir ve uygular.
5) Sebze ve meyve pişirme tekniklerini kavrar ve uygular.Sebze ve patates garnitürlerini hazırlar.
6) Standart yemek tarifesine uygun yemek hazırlamasını bilir ve uygular.Yiyecek süsleme ve sunumu tekniklerini kavrar ve uygular.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | |
2 | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | |
3 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | |
5 | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | |
6 | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Yiyecek hazırlama teknikleri, standart pişirme yöntemleri, standart yemek kalitesine uygun yiyecek hazırlama, yiyecek süsleme ve sunumunu yapmaktır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte