>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Organik Kimya II | KTP228 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Bahar | 3 |
Doç. Dr. Merve DANDAN DOĞANCI
Öğr. Gör. Halit Sinan ÇETİN
Öğr. Gör. Yasemin Ayşe ÇETREZ
Öğr. Gör. Mine Nazan KERİMAK ÖNER
Öğr. Gör. Ayşın KÜÇÜKPARMAKSIZ
1) Alkinler, sikloalkanlar, aromatik bileşikler, alkoller, fenoller,esterler, eterler ve epoksitlerin adlandırılmaları(IUPAC ve genel), bileşimleri, özellikleri ve başlıca reaksiyonlarını açıklar.
2) Aldehitlerin ve ketonların adlandırılmaları (IUPAC ve genel), bileşimi, özellikleri ve başlıca reaksiyonlarını açıklar.
3) Karboksilik asitler ve türevleri,yağlar,aminler,amino asitler, ve proteinlerin adlandırılmaları(IUPAC ve genel),bileşimleri, özellikleri ve başlıca reaksiyonlarını açıklar.
4) Genel organik fonksiyonel grupların kimyasal yapıları, özelliklerini tanımlar.
5) Laboratuarda düzenek oluşturur.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
5 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
KTP-Organik Kimya I
Alkoller, fenoller,eterler,esterler, aminler ve adlarının bileşimlerinin, fiziksel ve kimyasal özelliklerinin ve reaksiyonlarının incelenmesi, eter ve epoksitlerin adları, bileşimi ve özellikleri. Aldehit ve ketonlar, aldehit ve ketonların adları, bileşimi, özellikleri ve basit reaksiyonları. Karboksilik asitler ve türevleri,karboksilik asitlerin adları, bileşimi, özellikleri ve reaksiyonları, düşük ve yüksek moleküler ağırlıklı karboksilli asitlerin fiziksel özellikleri. Lipidler ,lipid, mum ve trigliseridler. Çeşitli yağ asitlerinin formülleri, adları ve özellikleri, aminler,aminlerin birincil, ikincil, üçüncül ve dördüncül olarak sınıflandırılması, fiziksel ve kimyasal özellikleri, aminoasitler ve proteinler, kimyasal yapıları, bileşimi ve özellikleri, protein oluşumu ve özellikleri.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Gösteri
6) Model Yapma
7) Laboratuvar/Çalıştay
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte