>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Genel Mikrobiyoloji | TBP212 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Bahar | 4 |
Prof. Dr. Mehmet Doğan GÜLKAÇ
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Doç. Dr. Halil SAMET
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
Dr. Öğr. Üyesi Nur DEDE
Öğr. Gör. Mine Nazan KERİMAK ÖNER
1) Genel mikrobiyolojide temel kavramları tanımlar.
2) Mikroorganizmaların adlandırılmasını, hücre yapılarını ve şekillerini açıklar.
3) Mikroorganizmaları hücre yapılarına, gelişme koşullarına ve diğer özelliklerine göre sınıflandırır.
4) Mikroorganizmaların besin ihtiyaçlarını, beslenme tiplerini ve çoğalma şekillerini açıklar.
5) Mikroorganizmaların gelişme koşullarını, öldürme veya ortamdan uzaklaştırma yöntemlerini açıklar.
7) Tıbbi bitkilerin yetiştiriciliği, hasadı, depolanması ve işlenmesinde mikroorganizmaların önemini açıklar.
8) Laboratuarda mikrobiyolojik ekim öncesi yapılacak besi yeri hazırlama, sterilizasyon, mikroskop kullanımını vb. bazı konuları uygular.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
5 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
7 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
8 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Biyokimya
Mikrobiyolojinin tanımı ve kapsamı; Mikroorganizmaların yararları ve zararları; Mikroorganizmaların adlandırılması ve genel sınıflandırılması; Prokaryot ve ökaryot hücreler ve hücre yapıları; Virüsler ve yapıları; Mikroorganizmaların beslenmeleri, besin ihtiyaçları ve mikrobiyolojik besi yerleri; Mikroorganizmaların gelişmesi ve çoğalması; Mikroorganizmaların gelişmesini etkileyen faktörler; Mikroorganizmaların kontrol altına alınması; Mikroorganizmaların mikroskop altında incelenmesi.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Bireysel Çalışma
Kısa Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte