>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Fonksiyonel Gıdalar Teknolojisi | GTP210 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Bahar | 4 |
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
1) Fonksiyonel gıdaların tanımını yapar, üretim ve kullanım amaçlarına göre fonksiyonel gıda bileşenlerini sınıflar, kaynaklarını bilir.
2) Fonksiyonel bileşenler ve gıdalarla ilgili sağlık iddialarını bilir ve insan sağlığına etki mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olur
3) Fonksiyonel bileşenlerin kaynaklarını, bu bileşence zengin gıdaları bilir.
4) Soyalı ürünleri ve insan sağlığına faydalarını bilir
5) Sporcu içeceklerini ve işleme teknolojilerini bilir.
6) Anne sütünün kimyasal bileşimini ve biyolojik fonksiyonlarını; bebek mamaları için ingredient seçimini ve formülasyon geliştirmeyi bilir
7) Fonksiyonel tahıl bileşenlerini, tahıl ürünlerini ve üretim teknolojilerini bilir.
8) Fonksiyonel gıda tasarımında önemli olan kriterleri ve tüketici tercihlerinin fonksiyonel gıda tasarımındaki etkisini bilir.
9) Fonksiyonel gıdalar ile ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olur.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Orta | |||||
2 | Yüksek | Yüksek | Düşük | |||||
3 | Yüksek | Yüksek | Düşük | |||||
4 | Yüksek | Yüksek | Orta | |||||
5 | Yüksek | Yüksek | Orta | |||||
6 | Yüksek | Yüksek | Orta | |||||
7 | Yüksek | Yüksek | Orta | |||||
8 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |||||
9 | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Fonksiyonel gıdaların tanımı, elde edildikleri kaynaklar, fonksiyonel bileşenlerin kimyası, sağlık üzerine etkileri, fonksiyonel bileşenler için yapılan sağlık iddiaları, fonksiyonel gıda üretim teknolojileri, fonksiyonel gıda güvenliği ve ilgili yasal düzenlemeler
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Bireysel Çalışma
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte