>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Laboratuvar Tekniği | GTP105 | Zorunlu | Önlisans | 1 | Güz | 4 |
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
Dr. Öğr. Üyesi Sevgi FERSİZ
Dr. Öğr. Üyesi Nadide SEYHUN
Öğr. Gör. Halit Sinan ÇETİN
Öğr. Gör. Mine Nazan KERİMAK ÖNER
Öğr. Gör. İlknur MERİÇ AKYOL
1) Laboratuvarda çalışma prensiplerini uygular.
2) Laboratuvardaki riskleri sınıflandırır.
3) Laboratuvarda kullanılan araç ve gereçleri sınıflandırırır.
4) Laboratuvarlarda kullanılan cam, plastik, metal ve porselen malzemeleri kullanır.
5) Laboratuvarlarda kullanılan temel aletleri kullanır.
6) Genel analizleri yapar.
7) Fiziksel analizleri yapar.
8) Kimyasal analizleri yapar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Yüksek | Düşük | Yüksek | Yüksek | ||||
2 | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | ||||
3 | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | ||||
4 | Orta | Düşük | Orta | Düşük | ||||
5 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||||
6 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||||
7 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||||
8 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
yok
Laboratuvarın tanımı ve laboratuvarda aranan özellikler. Laboratuvar çalışmalarında uyulması gereken kurallar ve laboratuvar kazaları. Laboratuvarda kullanılan malzemeler, kimyasallar ve çözeltiler. Kimyasal çözeltilerin hazırlanması. Gıda laboratuvarında kullanılan genel aletler ve çalışma yöntemleri.
1- Gıda Laboratuvar Tekniği, İsmet Şahin, Uludağ Üniversitesi Yayınları
2- Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nobel Yayınevi
3- Modern Temel Kimya Laboratuvarı, Mustafa Özcan, Nobel Yayınevi
4- Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel - Canan Dözen, Nobel Yayınevi
5- Gıda Analizleri, Bekir Cemeroğlu, Nobel Yayınevi
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte