>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Analizleri | GTP102 | Zorunlu | Önlisans | 1 | Bahar | 5 |
Prof. Dr. Halim Aytekin ERGÜL
Dr. Öğr. Üyesi Sevgi FERSİZ
Öğr. Gör. Zuhal AKTOP
Öğr. Gör. Halit Sinan ÇETİN
1) Temel matematik bilgisini kullanır.
2) Temel ve uygulamalı laboratuar tekniklerini kullanır.
3) Uygun analiz yöntemlerini ilgili duruma göre değerlendirir.
4) Örnek alma kurallarını ve analize hazırlama yöntemlerini tanımlar.
5) Gıdalardaki kimyasal, fiziksel ve duyusal analizleri tanımlar.
6) Volumetrik, gravimetrik ve enstrümental analizlerin uygulamalarını tanımlar.
7) Elde edilen analiz sonuçlarını yorumlar ve rapor şeklinde hazırlar.
8) Ulaşılan bilimsel kaynakları çalışmalarında kullanır.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
5 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
6 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
7 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
8 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Yok
Örnek alma, örneklerin analize hazırlanması, gıda işletmelerinde kullanılan genel analiz yöntemlerinden nem (su) ve toplam kuru madde tayini, suda çözünen ve çözünmeyen kuru madde tayini, kül tayini, pH ve titrasyon asitliği tayini, karbonhidrat (şeker) tayini, yağ, protein, askorbit asit tayini gibi konularda bazı analizlerin prensiplerinin aktarılması ve uygulamaları.
1- Gıda Analizleri, Prof.Dr. Canan HECER, Yrd.Öğr.Üyesi Beyza ULUSOY
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte