>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Temel Hesaplama İlkeleri | GTP112 | Zorunlu | Önlisans | 1 | Bahar | 3 |
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
Dr. Öğr. Üyesi Nur DEDE
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Öğr. Gör. Halit Sinan ÇETİN
1) Temel matematik bilgisini kullanır.
2) Üretim teknolojilerinin temel işlem basamaklarını tanımlar.
3) Gıdaların işlenmesinde kullanılan makinelerde basınç, sıcaklık gibi fiziksel özellikleri okur.
4) Farklı değerlerde verilen birimleri birbirine çevirir.
5) Kütle denkliği problemlerini analiz ederek çözer.
6) Gıda üretimindeki temel işlem basamaklarında kütlenin korunumu prensibini uygular.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Düşük | Orta | Düşük | |||||
2 | Düşük | Düşük | Yüksek | Düşük | ||||
3 | Düşük | Düşük | Yüksek | Düşük | ||||
4 | Düşük | Düşük | Düşük | Orta | ||||
5 | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük | ||||
6 | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
Yok
Ölçü ve birimler, birim ölçümleri sistemleri, birim çevirme, sıcaklık, basınç ve konsantrasyon kavramları. Sıcaklık ve basınç ölçmeleri. Gıda proseslerinde kullanılan sistemler hakkında temel bilgiler, proses tipleri, proses çalışma koşulları ve sistemleri. Çeşitli gıda prosesleri için kütle denklikleri kurma, problem okuma ve anlama teknikleri. Gazlar, sıvılar ve katılar ile ilgili temel fiziksel özellikler ve kanunlar.
1- Özkan, M., Cemeroğlu, B., Türkyılmaz, M., 2011. Gıda Mühendisliğinde Kütle ve Enerji Denklikleri
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
6) Problem Çözme
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
50% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte