>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıdaların Ambalajlanması | GTP203 | Zorunlu | Önlisans | 2 | Güz | 3 |
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Nur DEDE
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Öğr. Gör. Halit Sinan ÇETİN
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ
1) Üretilen gıda tipine göre ambalaj malzemesi seçer.
2) Ambalaj malzemelerinin avantaj ve dezavantajlarını açıklar.
3) Farklı ambalajlama tekniklerini tanımlar.
4) Ambalajlanmış gıdaların mevzuata uygun şekilde etiketlenmesini sağlar.
5) Yeni gıda ambalajları tasarlar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||
2 | Düşük | Orta | Düşük | Düşük | Yüksek | Yüksek | ||
3 | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Yüksek | Yüksek | |
4 | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | ||||
5 | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
yok
Gıda maddelerinin ambalajlanması ve ambalajlamada kullanılan maddeler. Ambalaj ve önemi. Ambalajın görevleri ve çevre ile ilişkileri. Cam, metal, plastik, kağıt ambalajlar, değiştirilmiş atmosfer ambalajlamaları (gaz atmosferinde ve vakum ambalajlama), aseptik ambalajlama. Genel ambalajlama prensipleri ve ambalaj maddeleri kullanım alanları. Barkod sistemi ve migrasyon.
1- Üçüncü, M., Gıda Ambalajlama Teknolojisi, 2011. Ambalaj Sanayicileri Derneği Yayını
1) Anlatım
2) Anlatım
3) Anlatım
4) Anlatım
5) Soru-Cevap
6) Soru-Cevap
7) Soru-Cevap
8) Soru-Cevap
9) Soru-Cevap
10) Tartışma
11) Tartışma
12) Tartışma
13) Grup Çalışması
14) Grup Çalışması
15) Bireysel Çalışma
16) Bireysel Çalışma
17) Bireysel Çalışma
18) Bireysel Çalışma
19) Bireysel Çalışma
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte