>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Tahıl İşleme Teknolojisi | GTP205 | Zorunlu | Önlisans | 2 | Güz | 4 |
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Öğr. Gör. Yasemin Ayşe ÇETREZ
1) Tahılları tanımlar.
1) Tahılları tanımlar.
2) Tahıl bileşenlerinin fonksiyonlarını sıralar.
2) Tahıl bileşenlerinin fonksiyonlarını sıralar.
3) Tahılların nasıl depolanması gerektiğini açıklar.
3) Tahılların nasıl depolanması gerektiğini açıklar.
4) Buğday ve buğday unu kalitesini değerlendirir.
4) Buğday ve buğday unu kalitesini değerlendirir.
5) Buğday öğütmede kullanılan ekipmanlar ile öğütme sonunda elde edilen ürünleri sıralar.
5) Buğday öğütmede kullanılan ekipmanlar ile öğütme sonunda elde edilen ürünleri sıralar.
6) Tahıl ürünleri üretimi basamaklarını, kullanılan hammaddeleri, ekipmanları ve pişirme teknolojilerini sıralar.
6) Tahıl ürünleri üretimi basamaklarını, kullanılan hammaddeleri, ekipmanları ve pişirme teknolojilerini sıralar.
7) Tahılları sınıflandırır.
7) Tahılları sınıflandırır.
8) Tahılların kimyasal bileşimlerini ve beslenmedeki önemlerini sıralar.
8) Tahılların kimyasal bileşimlerini ve beslenmedeki önemlerini sıralar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | ||||||||
1 | ||||||||
2 | Yüksek | |||||||
2 | Yüksek | |||||||
3 | Yüksek | |||||||
3 | Yüksek | |||||||
4 | Yüksek | Yüksek | ||||||
4 | Yüksek | Yüksek | ||||||
5 | Yüksek | |||||||
5 | Yüksek | |||||||
6 | Yüksek | |||||||
6 | Yüksek | |||||||
7 | ||||||||
7 | ||||||||
8 | Yüksek | Yüksek | ||||||
8 | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Gıda Mevzuatı
Tahılların tanımı, tane yapıları, kimyasal bileşimleri ve insan beslenmesindeki önemleri. Tahıl bileşenlerinin fonksiyonları ve teknolojik önemleri. Tahılların depolanması, depolama sırasında havalandırılması. Buğdayın sınıflandırılması, buğdaya ait kalite kriterleri. Buğdayın öğütülmesi, öğütme öncesi ön işlemler, öğütme ve inceltme sistemleri, öğütme sonucunda elde edilen ürünlerin özellikleri. Buğday ununun özellikleri, kalite kriterleri, ambalajlanması ve depolanması. Ekmek, makarna, bisküvi ve bulgur gibi tahıl bazlı ürünlerin üretim teknolojileri.
1- Zeki ertugay, Adem elgün. Tahıl işleme Teknolojisi.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte