>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Biyoteknolojisi | GTP208 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Bahar | 4 |
Doç. Dr. Mustafa Oğuzhan KAYA
Dr. Öğr. Üyesi Rezan ALKAN
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Dr. Öğr. Üyesi Nadide SEYHUN
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ
1) Fermente gıdaların üretim teknolojilerini açıklar.
2) Fermentasyonda kullanılacak mikroorganizmaları sıralar.
3) Fermentasyon sürecini etkileyecek faktörleri kontrol eder.
4) Gıda biyoprezervasyonu tekniklerini sıralar.
5) Engeller teknolojisi uygulamalarını sıralar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Yüksek | |||||||
2 | Yüksek | |||||||
3 | Yüksek | Yüksek | ||||||
4 | Yüksek | Yüksek | ||||||
5 | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Gıda Mevzuatı
Biyoteknolojinin tanımı ve uygulama alanları. Biyoteknolojide önemli mikroorganizmalar ve yetişme şartları. Fermentörler. Sirke, turşu, salamura zeytin, boza, şalgam, ekmek mayası, malt ve bira, şarap, alkol ve alkollü içkiler, tek hücre proteini üretim teknolojisi.
1- Kesim, M., 1995. Gıda Teknolojisi, Anadolu Üniversitesi Yayınları, No:909, Eskişehir.
2- Aran, N., 2012. Gıda Biyoteknolojisi, Nobel Akademik yayıncılık, Ankara.
3- www.gkgm.gov.tr
4- Ders sırasında verilecektir.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte