>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Dünya Mutfağı GTP121 Seçmeli Önlisans 1 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

??? Nalan TOPRAK
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Sevgi FERSİZ

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Endüstriyel yemek üretiminde dikkat edilmesi gereken kuralları sayar.
2) Yemeklerin taşıma yöntemlerini, tüketilinceye kadar geçen sürede depolamma koşullarını ve tüketime sunumunu açıklar.
3) Mutfak organizasyonu, mutfak tasarım ve donanımı, personel eğitimini açıklar.
4) Mutfak hijyenini tanımlar.
5) Geleneksel Türk mutfağı kültürümüzü açıklar.
6) Dünyadaki farklı mutfak kültürlerinin genel özelliklerini ve bu kültürlere özgü yemekler ile beslenme alışkanlıklarını tanır.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Yüksek
2 Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek
3 Orta Orta Düşük Düşük Orta Orta Orta
4 Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Orta
5 Düşük Düşük Düşük Düşük Orta Orta Orta
6 Düşük Düşük Düşük Düşük Orta Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Yemek sanayi endüstrisine genel bir bakış. Mutfak organizasyonu, mutfak tasarım ve donanımı, personel eğitimi. Dünyadaki farklı mutfak kültürleri (Uzakdoğu, Hint, Avrupa, Asya vb.) , bu kültürlere özgü yemekler ve beslenme alışkanlıkları.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ödev Notunun Başarıya Oranı

70%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

30%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte