>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Dünya Mutfağı | GTP121 | Seçmeli | Önlisans | 1 | Güz | 3 |
??? Nalan TOPRAK
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Sevgi FERSİZ
1) Endüstriyel yemek üretiminde dikkat edilmesi gereken kuralları sayar.
2) Yemeklerin taşıma yöntemlerini, tüketilinceye kadar geçen sürede depolamma koşullarını ve tüketime sunumunu açıklar.
3) Mutfak organizasyonu, mutfak tasarım ve donanımı, personel eğitimini açıklar.
4) Mutfak hijyenini tanımlar.
5) Geleneksel Türk mutfağı kültürümüzü açıklar.
6) Dünyadaki farklı mutfak kültürlerinin genel özelliklerini ve bu kültürlere özgü yemekler ile beslenme alışkanlıklarını tanır.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | |
2 | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Orta | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Orta | Orta | |
4 | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | |
5 | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Orta | Orta | Orta | |
6 | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Orta | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Yemek sanayi endüstrisine genel bir bakış. Mutfak organizasyonu, mutfak tasarım ve donanımı, personel eğitimi. Dünyadaki farklı mutfak kültürleri (Uzakdoğu, Hint, Avrupa, Asya vb.) , bu kültürlere özgü yemekler ve beslenme alışkanlıkları.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Ödev Notunun Başarıya Oranı |
70% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
30% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte