>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Özel Gıdalar Teknolojisi | GTP207 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Güz | 4 |
Dr. Öğr. Üyesi Nur DEDE
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Öğr. Gör. Halit Sinan ÇETİN
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ
1) Çay ve şeker üretim aşamalarını açıklar.
2) Kakao ve kahve işleme aşamalarını sıralar.
3) Çikolata ve şekerleme üretim aşamalarını tanımlar.
4) Gıdalarda özel ürün gruplarının genel işleme tekniklerini açıklar.
5) İçme suyunun dezefeksiyonunu ve satışa hazırlanmasını açıklar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | |
2 | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | |
3 | Düşük | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | |
4 | Düşük | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | |
5 | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Gıda Katkı Maddeleri , Gıda Endüstrisi Makineleri, Gıda Mevzuatı
İçme suyu teknolojisi. Şeker üretim teknolojisi. Çay işleme tekonolojisi. Kahve işleme teknolojisi. Kakao ve çikolata üretim teknolojisi. Arı ürünleri (bal, arı sütü, polen vb.). Pişmaniye üretim teknolojisi. Lokum yapım tekniği. Gazlı içecekler üretim teknolojisi. Diğer derslerin kapsamında yer almayan diğer özel gıdaların üretim teknolojileri.
1- Özel Gıdalar (Şeker, Kakao ve Çikolata, Şekerleme, Çay, Kave) Teknolojisi. Pro.Dr.Altan A., Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Genel Yayın No: 178, Ders Kitapları Yayın No: 55, Adana, 1997.
2- Meyve sebze İşleme Teknolojisi. CEMEROĞLU Bekir ve Jale ACAR. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın No:6. Ankara, 1986.
3- Gıda Derneği Gıda Dergisi.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Gösteri
5) Grup Çalışması
6) Bireysel Çalışma
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte