>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Endüstrisi Makineleri | GTP216 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Bahar | 4 |
Dr. Öğr. Üyesi Nur DEDE
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Öğr. Gör. Halit Sinan ÇETİN
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ
1) Hammadde hazırlık makinelerini tanımlar.
2) Gıda işleme ilkelerine göre kullanılan makineleri sıralar.
3) Gıda işleme makinelerinin kullanım amaçlarını ve işlem prensiplerini açıklar.
4) Gıda makinelerinin temizlenmesini, temizlik makine ve sistemlerini açıklar.
5) Ambalaj makinelerini ve otomasyon sistemini tanımlar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |||||
2 | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||||
3 | Düşük | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||||
4 | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||||
5 | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Özel Gıdalar Teknolojisi
Gıda endüstrisi makine ve ekipmanları ve bunlara ilişkin fiziksel ilkeler. Hammadde hazırlık makineleri; tartma ve ölçme aletleri,taşıma ve iletim düzenleri, gıda ön işlem ve temizlik makineleri. Üretim makineleri; sınıflama ve ayırma makineleri, karıştırma ve karışımlama makineleri. Boyut küçültme makineleri. Isıl işlem makine ve ekipmanları. Ambalaj ve ambalajlama makineleri. Sistem temizliği. otomasyon ve fabrika kuruluş teknikleri.
1- Gıda Endüstrisi Makineleri. Prof. Dr. İlbilge SALDAMLI, Engin SALDAMLI . Savaş kitap ve yayınevi, Kızılay-Ankara, 2004. ISBN:975633116x.
2- Meyve Suyu Teknolojisi, Cemeroğlu, B., Karadeniz, F., Gıda Teknolojisi Derneği, 2001.
3- Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (I. Cilt ve II. Cilt). Cemeroğlu B., Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara, 2004.
4- Gıdaların Ambalajlanması, Mustafa Üçüncü, Ege Üniversitesi Yayınları
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte