>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Projelendirme ve Ürün Geliştirme | GTP212 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Bahar | 3 |
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Dr. Öğr. Üyesi Nadide SEYHUN
Öğr. Gör. Kayhan KOCA
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ
1) Gıda ürünleriyle ilgili yeni fikirler üretir.
2) Gıda ürününün fonksiyonel özelliklerini arttırır.
3) Gıda ürünleri için yeni ambalajlar tasarlar.
4) Yeni ve farklı gıda ürünleri tasarlar.
5) Gıdalarla ilgili proje yürütür.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Orta | Orta | ||
2 | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Orta | |||
3 | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | ||
4 | Yüksek | Düşük | Orta | Düşük | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
5 | Orta | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
Gıda Mevzuatı
Tasarıma giriş, üretim sistemleri, projenin geliştirilmesi, gıda proses akış diyagramlarının yapısı, proses akış diyagramları boyunca işlemlerin izlenmesi uygun üretim tekniklerinin ve sistemlerinin belirlenmesi, ürün geliştirme, üretim maliyeti kestirimi, karlılık analizi, yazılı ve sözlü iletişim.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Proje Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte