>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi | GTP223 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Güz | 4 |
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Nur DEDE
Dr. Öğr. Üyesi Semin Özge KESKİN
Öğr. Gör. Halit Sinan ÇETİN
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ
1) İçme suyu dezenfeksiyon yöntemlerini ve suyun tüketime hazırlanmasını bilir.
2) Gazlı içeçek üretim aşamalarını sayar ve açıklar.
3) Meyve aromalı içecekler ve likör üretim aşamalarını sayar ve açıklar.
4) Alkol fermantasyonunu bilir ve destilasyon yöntemlerini açıklar.
5) Damıtık alkollü içkilerin üretim aşamalarını sayar ve açıklar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Yüksek | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
2 | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | |
5 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
Gıda Katkı Maddeleri , Gıda Endüstrisi Makineleri , Gıda Biyoteknolojisi
İçme suyu teknolojisi, su dezenfeksiyon yöntemleri. Gazlı içecek teknolojisi. Meyve aromalı içecekler ve limonata üretimi. Alkol fermantasyonun tanımı ve kapsamı. Destilasyon yöntemleri (basit, kolonlu), alkol verimi. Damıtık alkollü içkiler teknolojisi. Eskitilen damıtık alkollü içkiler (kanyak, viski, rom), eskitilmeyen damıtık alkollü içkiler (rakı, votka, cin) üretimleri teknolojisi, kullanılan hammaddeler, bunlara uygulanan ön işlemler, fermantasyon, damıtma; ; İspirto üretimi. Likör üretim teknikleri, kullanılan hammaddeler ve likör üretim reçetelerini içermektedir.
1- Öğretim elemanı ders notları
2- Lecture course notes
3- "Alkollü İçkiler Teknolojisi". Pro.Dr.O.KILIÇ.Uludağ Üniv.
4- "Alkollü İçkiler Teknolojisi". Pro.Dr.O.KILIÇ.Uludağ Üniv.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Laboratuvar/Çalıştay
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte