>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
At Beslenmesi | AAP112 | Zorunlu | Önlisans | 1 | Bahar | 2 |
Doç. Dr. Mustafa Sencer KARAGÜL
Öğr. Gör. Mehmet Ali GÜLCÜ
1) Basit mide, ruminant ve çekum sindirimi arasındaki farkları ayırt eder.
2) At beslenmesinde suyun önemini tanımlar.
3) Vitamin ve minerallerin rollerini tanımlar.
4) Karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerin fonksiyonlarını tanımlar.
5) Atların besin gereksinimlerini hesaplamak için yemleme standartlarını kullanır.
6) Geleneksel beslenme uygulamalarını ve at sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirir.
7) Atlar için zehirli olan bitkileri tanımlar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||||
1 | Yüksek | |||||||||||||
2 | ||||||||||||||
3 | ||||||||||||||
4 | ||||||||||||||
5 | ||||||||||||||
6 | ||||||||||||||
7 |
Yüz Yüze
Yok
Yemler ve Yem Teknolojileri
Atlarda bakım beslenme. At besleme ve yemleme uygulaması. Yemlerin tanıtılması, kaba yemler, yeşil yemler, çayır ve mera yemleri, konsantre yemler. Atların beslenmesinde temel bilgiler. besin maddesi gereksinimleri. kısrakların beslenmesi. bir yaşlı tayların beslenmesi. iki yaşlı tayların beslenmesi. spor atlarının beslenmesi. Yem bilgisine giriş. yemin tanımı. yemlerin sınıflandırılması. yemlerin içerdiği besin maddeleri ve atlarda sindirim
1- At Besleme, Doç. Dr. Adnan ŞEHU, Ankara 2002.
2- Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları (Geliştirilmiş 2. baskı). Ed. Ergün, A.,
Tuncer, Ş.D.;Pozitif Matbaacılık, Ankara,2004.
3- Çiftlik Hayvanlarının Beslenmesinde Temel Prensipler. Ed.Yavuz, H.M., Hilal
yayınevi, İstanbul, 2001
4- Equine Nutrition and Feeding, David Frame,Third Edition, Blackwell Publishing, 2004.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Örnek Olay
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte