>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Atçılık Meslek Sağlığı ve Hijyen | AAP119 | Zorunlu | Önlisans | 1 | Güz | 2 |
Dr. Öğr. Üyesi Erdener BALIKÇI
Öğr. Gör. Zülfikar ALTUNKANAT
Öğr. Gör. Kemal YILMAZ
1) Hijyen ve önemi açıklar.
2) Kabul edilebilir ve yetersiz kişisel hijyen uygulamalarına açıklar.
3) Ahırda hijyen prosedürlerini uygular.
4) Kişisel hijyen bileşenlerini listeler ve açıklar.
5) Ahır hijyeninin insan sağlığı açısından önemini açıklar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||||
1 | Düşük | |||||||||||||
2 | ||||||||||||||
3 | ||||||||||||||
4 | ||||||||||||||
5 |
Yüz Yüze
Yok
Yok
Bakteriler, Mayalar, Küfler, Virüsler İle İlgili temel Bilgiler verilerek Ahır ortamında hijyenik koşulların sağlanabilmesi için gerekli dezenfeksiyon ve sterilizasyon yöntemlerinin anlatılması
1- Anadolu Üniversitesi Yayınları Hijyen ve Sanitasyon Ders Kitab
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Gösteri
5) Model Yapma
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte