>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Duyusal Analiz Yöntemleri | SUR508 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 8 |
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Nadide SEYHUN
1) Duyusal analizin tanımı ve önemini bilir.
2) Duyusal analizin temel prensiplerini bilir.
3) Duyusal analizde kullanılan skalaları bilir.
4) Duyusal analizde panelist seçiminin nasıl yapıldığını bilir.
5) Duyusal analiz laboratuvarlarının nasıl tasarlanması gerektiğini bilir.
6) Duyusal testlerin tüketici tercih çalışmasında nasıl kullanılması gerektiğini bilir.
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Yüksek | Düşük | |||||
2 | Yüksek | Düşük | |||||
3 | Yüksek | Düşük | |||||
4 | Yüksek | Düşük | |||||
5 | Yüksek | Düşük | |||||
6 | Yüksek | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
Gıda Kimyası
Duyusal analizlerin tanımı ve önemi, duyusal analizlerin gıdalarda kullanım amacı, örnekleme ve örnek hazırlama, örneklerin panele sunuluşu, panelist seçimi ve eğitimi, gıdaların duyusal özelliklerini etkileyen faktörler, renk, koku, tat, aroma, viskozite, sertlik gibi kalite derecelendirilmesinde kullanılan ölçekler, değerlendirme formlarının hazırlanması, duyusal analiz yöntemleri.
Türkçe
İstenmemekte