>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Balık Besleme ve Rasyon Hazırlama | SUR522 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Güz | 8 |
Prof. Dr. Hamdi AYDIN
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
1) Balıklarda en iyi büyümenin nasıl sağlanacağını bilir
2) Balık beslemede büyüme performansını izleme yöntemleri, formülleri, bunların değerlendirilmesini yapar
3) Balık türlerine ve türlerin farklı dönemlerine göre gereksinim duydukları besin maddelerini bilir.
4) Yem, Karma Yem kavramlarını, yemi oluşturan unsurları belirleyebilir
5) Karma yem yapımında kullanılan formülasyonları uygulayabilir
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Düşük | Düşük | |
2 | Orta | Orta | Orta | Orta | Düşük | Yüksek | |
3 | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Düşük | Yüksek | |
4 | Orta | Orta | Orta | Orta | Düşük | Yüksek | |
5 | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Salmonid Balıklar Yetiştiriciliği
Yetiştiricilik ve yemleme, temel besin maddeleri ve balıkların besin gereksinimleri, beslenme metabolizmasını incelemek, besin öğelerini incelemek, yem rasyonlarını incelemek, balık rasyonlarında kullanılan yem maddeleri, rasyon hazırlama, yem üretim teknikleri, balıkları yemleme teknikleri, yemleri depolamak ve kayıt altına almak, hazırlanmış beslenme programını uygulamak.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Model Yapma
6) Örnek Olay
7) Bireysel Çalışma
8) Problem Çözme
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
|||||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
||||||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte